Wateraccumulatie

Intensieve regenval in combinatie met een lichte bouwkundige constructie kan leiden tot instortingsgevaar. De oorzaak hiervan ligt meestal in onvoldoende reguliere afvoercapaciteit en/of het ontbreken van noodoverlopen. 

Regulier hemelwaterafvoersysteem
We brengen nauwkeurig de capaciteit van het aanwezige reguliere hemelwaterafvoersysteem in kaart. Als uit onze berekeningen blijkt dat de huidige afvoercapaciteit ontoereikend is, adviseren we u over de te treffen maatregelen.

Noodoverlopen
Als uit onderzoek blijkt dat de constructieve dakvloeren een beperkte belastbaarheid hebben, kan het noodzakelijk zijn noodoverloopsystemen aan te brengen. In samenwerking met een constructeur worden berekeningen opgesteld om de noodafvoercapaciteit te bepalen. Aan de hand van berekeningen wordt een rapportage opgesteld waarin de te treffen maatregelen zijn vastgelegd.

Windbelasting

Stormschade door afgewaaide daken is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Afgezien van de directe schade is de gevolgschade vaak enorm. De oorzaak is vaak een onjuist ontwerp of incorrecte uitvoering.

Voorkomen is beter dan genezen
Wij kunnen de windvastheid van uw platte of hellende dakconstructie onderzoeken, analyseren en berekenen. Op basis daarvan adviseren wij u hoe u bestaande problemen kunt oplossen of in de toekomst kunt voorkomen. Zowel voor bestaande als nieuwe situaties

Bouwfysica

Een goed functionerende dak- of gevelconstructie is belangrijk voor de warmteweerstand (thermische isolatie) en het vochtgedrag (hygrisch). Zo houdt u de kou of warmte buiten en kan er geen vochtproblemen optreden in de constructie.

Een gezonde situatie
Wij kunnen uw dak- en gevelconstructies onderzoeken, analyseren en berekenen. Op basis daarvan adviseren wij u hoe u bestaande problemen kunt oplossen of in de toekomst kunt voorkomen. Zowel voor bestaande als nieuwe situaties.

RI&E Dakveiligheid

We stellen Risico Inventarisaties en Evaluaties (RI&E) voor dakveiligheid op. Met betrekking tot de geadviseerde maatregen verschillen wij sterk van andere partijen. Wij adviseren doeltreffende maatregelen die voldoen aan wet- en regelgeving met als doel de investerings- en beheerkosten te beperken. Wij hebben geen achterliggende commerciële belangen.

Duidelijk beleid en protocol
Voordat u RI&E’s en een dakprotocol laat opstellen, adviseren wij een beleidsplan uit te werken. Hierin verwoorden we helder en duidelijk wat de missie, visie en strategie van uw organisatie is met betrekking tot dakveiligheid. Het beleidsplan is de basis voor de RI&E’s en te ontwerpen veilige daktoe- en betredingsvoorzieningen.

Het dak veilig inrichten is één ding, het veilig gebruiken van de voorzieningen is nog veel belangrijker. Een helder protocol is daarbij noodzakelijk zodat iedereen weet hoe men zich op het dak moet gedragen.

Deskundigenrapportage

Is een geschil uitgelopen tot een gerechtelijke procedure en beschikt de rechtbank over onvoldoende deskundigheid? Dan kunnen wij op basis van onderzoek de casus beoordelen en toetsen aan:

  • wet- en regelgeving;
  • bouwbesluit;
  • beoordelingsrichtlijnen;
  • verwerkingsvoorschriften;
  • aanbieding en opdracht.

Vragen? Neem gerust contact op.

Wij staan u graag te woord. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.
Email info@dakbestek.nl
Telefoon 036 53 27 660
Kantooradres Hoornwerk 1, 5264 PL, Vught
Postadres Postbus 2126, 5260 CC, Vught
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×