Kurhaus Scheveningen

Renovatie van gezichtsbepalende daken
  • Programma van wensen en eisen
  • Bouwteam
  • Pro-actieve begeleiding

Na ruim 20 jaar te zijn blootgesteld aan de weersinvloeden waren de koperkleurige daken van het Kurhaus aan de boulevard in Scheveningen aan vervanging toe. Adviesbureau Dakbestek verzorgde het vooronderzoek, was onderdeel van het bouwteam en begeleide de uitvoering.

De vraag

Opdrachtgever Amrâth stelde specifieke eisen aan de nieuwe daken van het Kurhaus. Voorop stond dat de uitstraling moest passen bij de grandeur van het gebouw. Daarnaast moesten de daken bestand zijn tegen de weersomstandigheden aan de kust en een lange levensduur kennen. Ten slotte was ook een lage total cost of ownership (tco) belangrijk.

Tijdens de renovatie bleven de ruimtes onder de daken gewoon in gebruik en moest de overlast van de dakrenovatie tot een minimum worden beperkt.

Gezamenlijke oplossingen

Na het opstellen van het programma van wensen en eisen zijn drie gerenommeerde dakaannemers uitgenodigd om hun oplossingen voor te stellen. Na selectie van het best passende voorstel zijn in samenwerking met opdrachtgever, dakaannemer en Dakbestek de daken tot in detail uitgewerkt.

In hoofdlijnen is de bestaande koperen afwerklaag van de bitumen daken gepeld waarna nieuwe kunststof pvc dakbedekking met gemalen koper is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat in de loop van de tijd de pvc dakbedekking zal patineren met het aanzicht van een echt koperen dak. Een unieke oplossing voor een markant gebouw.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: nieuwe koperkleurige zichtdaken die de klassieke en stijlvolle uitstraling van het Kurhaus recht doen. De daken zijn weersbestendig en kennen een lange levensduurverwachting.

De nieuwe koperkleurige tentdaken van het Kurhaus zijn uitgeroepen tot
Het Dak van het Jaar 2018”.

De jury heeft de genomineerde projecten beoordeeld ­volgens de volgende criteria: esthetiek, technische uitvoering, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Het Kurhaus-project scoorde op alle criteria hoog met als conclusie van de jury:

“Het betreft een fraaie oplossing op een zeer aansprekend project, waar een hoge mate van vakmanschap is vereist en waar het resultaat naar verwachting een dak is dat vele jaren probleemloos zal functioneren.”

 

Vragen? Neem gerust contact op.

Wij staan u graag te woord. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.
Email info@dakbestek.nl
Telefoon 036 53 27 660
Kantooradres Hoornwerk 1, 5264 PL, Vught
Postadres Postbus 2126, 5260 CC, Vught
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×